OLGA CABA SI ERIC (A) TECAU IN DOSARELE SECURITATII

OLGA CABA SI ERIC (A) TECAU IN DOSARELE SECURITATII
Cuprins: 
Pret: 
31,50 lei
TVA Inclus
În stoc furnizor
Domeniul: 
Istorie, istoria artei & fotografie
Editura: 
Argonaut
An aparitie: 
2018
Nr. pagini: 
213
Format: 
A5
ISBN: 
978-973-109-787-9

  „Un capitol determinant în viața scriitoarei Olga Caba - credem noi - a fost relația cu Erica Tecău, cu 11 ani mai tânără, cu care, până la urma, în urma unor evenimente ce țineau pentru lumea din jur de domeniul scandalului, anormalului, neverosimilului, în urma unei operații de sex devenind  Tecău Eric, la 30 de ani, s-a căsătprot și i-a devenit soție. (...) Dosarele Securității menționează evenimentul doar cronologic, fără nicio apreciere. De aceea, considerăm să ne aplecăm asupra cazului cum a fost trăit și descris de poetul și filozoful Lucian Blaga, ai cărui admiratori erau amândoi.

  În romanul autobiografic ”Luntrea lui Caron”, faptul este descris în 4 pagini. Cei doi apar sub pseudonimele Olga Baba și Eric Rarău, iar orașul Sebeș sub numele de Făgăraș. Întâlnirea filozofului cu cei doi este foarte incitantă: ”întâlnirea mea cu acesre amazoane de mahala s-a soldat cu o evadare în problematic. Au încercat ele să descurce tiparele pe care natura le încurcă uneori atât de savant? Desigur, Olga și Erica au încercat să o facă și au venit la mine să ceară o validare prestigioaă a isprăvii lor. Ciudat, ciudat, ciudat !”

De la aceeași editură...

Arhitectul Anton Szallerbeck și stilul național românesc

   Actuala carte dedicată arhitectului Anton Szallerbeck este o ediție revăzută și completată cu noi informații și documente inedite, a volumului publicat în 2011 (Arhitectul Anton Szallerbeck, stil naţional românesc, şcoli greco-catolice în Oradea şi Beiuş).

   Este un volum bogat ilustrat, cu imagini, fotografii de epocă, documente și proiecte originale.

+ info
Grafenele absenței: îndolieri, inscripționări, anamneze

     A muri. O să ne săturăm cândva de absența cuiva din noi ori o să bocim lipsa noastră dintr-însul? Ambele variante s-au zaharisit. Nu iubim oamenii pentru calitățile prin care ne sunt superiori. Îi îndrăgim însă pe aceia ce vor să depindă de ceea ce îi forțăm să fie. În plus, de multă vreme nu mai știm de ce anume urâm pe cineva. Am încerca parcă și alte sentimente, dar cele învechite ne-au devenit prea confortabile ca să acceptăm altele înnointe.

+ info
Picături din viață

Această carte este unul dintre arborii pe care i-am plantat in viață: cu rădăcinile în mine și ramurile către voi. Prindeți-le și lăsați-vă legănați de gândurile mele!

Mai presus de preocuprile de zi cu zi, îmi place să cred că lumea poate fi mai bună dacă împrtășesc din simțiri și cunoaștere.

Impresii de viață, de comportament, de modă, de familie, de politică vor ajunge la voi prin intermediul acestor file. Picături din viață.

+ info
  •  
  • 1 of 60