CĂLIN SAU NOI DOI ŞI RESTUL LUMII

CĂLIN SAU NOI DOI ŞI RESTUL LUMII
Autori: 
Pret: 
20,00 lei
TVA Inclus
În stoc furnizor
Domeniul: 
Filosofie. Sociologie. Psihologie
Editura: 
MEGA
An aparitie: 
2019
Nr. pagini: 
298
Format: 
A5
ISBN: 
978-606-020-155-7

    „Am întâlnit-o pe Doina Vamoș, autoarea acestei cărți, la scurt timp după decesul soțului ei, Călin, deces care a survenit în urma unei grele lupte cu cancerul. Am început un proces de terapie, iar ceea ce veți găsi în această carte este drumul parcurs de ea (noi) în perioada de după această pierdere, cu inserții din Jurnalele celor doi, mai vechi sau mai noi. (...)
Umorul amestecat cu durerea, ironia și sarcasmul îmbi¬nate cu dezamăgirea și revolta, momentele de liniște și calm întrerupte de momente de tristețe profundă și lipsă de sens se vor vedea pe tot parcursul cărții, ceea ce din punctul meu de vedere redă cu o mare acuratețe perioada de procesare a doliului, cu toate urcușurile și coborâșurile sale și o face să fie o carte care poate alina sufletele celor care au trecut sau trec prin aceleași dificultăți prin care a trecut autoarea atunci când scumpul și dragul meu Călinuș a încetat din viață. Ea redă în cuvinte ceea ce o bună parte dintre noi de multe ori nu reușim să formulăm atunci când trecem prin mari dureri, adevărate frângeri ale sufletului.” Andreea Cioban din Cuvânt înainte

Cuprins

Cuvânt înainte

Capitolul 1. 21 Iunie 2017

Capitolul 2. Durere fără margini

Capitolul 3. Începutul

Capitolul 4. Teatru și psihologie

Capitolul 5. Criza

Capitolul 6. Elmo vs. Hugo

Capitolul 7. Om de știință

Capitolul 8. Eminescu

Capitolul 9. Epilog

Capitolul 10. Comemorare

De aceeași autori...

De la aceeași editură...

HOREZU CERAMICS. CRAFTSMANSHIP AND SYMBOLS OF A UNESCO HERITAGE ELEMENT

Horezu, county of Vâlcea, produces one of the most beautiful and refined ceramics in Romania. The traditional elements, the old shapes and the motifs preserved over the years, with the help from the knowledge and specific techniques, convert the ceramics here into objects of art and civilization. Since December 2012, the traditional Horezu ceramics, along with the techniques associated, has been included in the UNESCO Representative List of the Intangible Cultural Heritage Elements of Humanity.

+ info
ICONOSTASUL ÎN TRANSILVANIA ISTORIE, ARTĂ ȘI TEOLOGIE (CCA. 1400 - 1650)

„Autorul, de formație cleric, tinde să subsumeze caracterul național al artei religioase românești din Transilvania și din Principate caracterului universal al artei bisericești răsăritene, ceea ce, până la un punct, este perfect sustenabil. Remarcăm concluziile pertinente ale autorului, rezultate de pe urma unor analize și studii teoretice din bibliografia universală și românească, dar și ca rezultat al propriilor cercetări de teren. Adesea, aspecte rămase în suspensie sau neobservate de predecesori ajung să fie relevate pentru prima oară în această lucrare.

+ info
OPINIE, PRUDENŢĂ ŞI CENZURĂ. FILMUL DE ACTUALITATE ÎN ROMÂNIA COMUNISTĂ (1965–1989)

   În perioada 1965–1989 s-au produs în România circa 550 de filme, dintre care ceva mai mult de jumătate sunt cunoscute drept „filme de actualitate”. Potrivit definiţiei oficiale, redactată în 1968 în urma şedinţei Comisiei Ideologice din 23 mai, unde Nicolae Ceauşescu şi Paul Niculescu‑Mizil s-au întâlnit cu cineaştii, acest tip de film este „inspirat din diferite zone şi aspecte ale realităţii”.

+ info
TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ SUB REFLECTOR. DIVERTISMENT, PROPAGANDĂ ŞI IDEOLOGIE ÎN REPUBLICA SOCIALISTĂ ROMÂNIA ÎN PERIOADA ANILOR ’70

   Încă de la începuturile sale, în anul 1956, Televiziunea Română a fost unul dintre instrumentele prin care vocea autorităţilor comuniste s-a făcut auzită – atât la propriu, cât şi la figurat –, având ca rol primordial propagarea ideologiei comuniste.

+ info
  •  
  • 1 of 27