Violenţa noastră, cea de toate zilele… Violenţa psihologică în familie

Violenţa noastră, cea de toate zilele… Violenţa psihologică în familie
Autori: 
Pret: 
30,00 lei
TVA Inclus
În stoc (2 buc.)
Domeniul: 
Filosofie. Sociologie. Psihologie
Editura: 
Casa Cartii de Stiinta
An aparitie: 
2018
Nr. pagini: 
158
Format: 
A5
ISBN: 
978-606-17-0882-6

 Traducere din limba franceză de Paul Dobocan şi Alexandra Ionel

 

     Toate aceste cuvinte care par inofensive, dar care ne distrug. Tăcerea atât de plină de sens uneori… Violența verbală și psihologică reprezintă o importantă sursă de stres cotidian, dar știm oare de unde provine și cum s-o recunoaștem? Este apanajul bărbaților mai degrabă decât al femeilor? Cum se manifestă în familie și ce efect are asupra copiilor?

      Cartea propune răspunsuri concrete la întrebările de mai sus. Ne permite să reflectăm asupra propriei noastre violențe, a celei la care ne supunem noi înșine acceptând-o din partea altora. De asemenea, studiază semnificația și originea acestui proces, oferă o listă detaliată a diverselor tipuri de violență psihologică, pentru a ne ajuta să nu mai fim agresori sau victime din neștiință. Lucrarea oferă o serie de tehnici pentru a întrerupe cercul infernal reprezentat de aceste tipuri de agresiuni și pentru a-i proteja astfel pe copii, victime directe și colaterale ale carențelor comunicaționale care otrăvesc viața familială.

       Doar conștientizând, fiecare în parte, că violența noastră, cea de toate zilele, nu este o realitate chiar atât de banală, vom putea evolua în mod decisiv spre o comunicare mai armonioasă.

De aceeași autori...

De la aceeași editură...

Transilvania, tărâmul de dincolo de păduri. Fapte, personaje și plăsmuiri

Volumul de față, scris și publicat în 1888 de o autoare din lumea anglo-saxonă, mai precis de scoțianca Emily Gerard, reprezintă, în primul rând, o nouă mărturie din seria „cum îi văd străinii pe români”. Dincolo de caracterul său de fotografie a unei epoci, cartea oferă publicului românesc actual prilejul descoperirii unei scriitoare talentate, care îmbină o mare curiozitate a spiritului, un simț rafinat al observației și un umor subtil, deși uneori caustic.

+ info
Păsărarul din Vilnius. Józef Mackiewicz – scriitor anticomunist

   Włodzimierz Bolecki (1952) – istoric, teoretician, critic literar, editor. Autor de studii literare, consacrate, printre altele, creației lui W. Berent, W. Gombrowicz, G. Herling-Grudziński, J. Mackiewicz, Cz. Miłosz, B. Schulz, A. Wat, S. I. Witkiewicz; de asemenea, a pregătit antologii tematice de versuri (M. Pawlikowska-Jasnorzewska, B. Leśmian, Cz. Miłosz), precum și antologia liricii de dragoste A urzi iubirea.

+ info
Solidaritatea, „taraba comunistă” și puțină filozofie

Cartea profesorului de filozofie politică Zbigniew Stawrowski vine în completarea unei perspective istoriografice aproape unilaterale, propunând separarea „fenomenului Solidaritatea” în două etape, cea a primei Solidarități, când în Polonia s-a creat o comuniune în jurul unor valori asumate de mare parte a populației, respectiv cea a acaparării mișcării de către „politicieni”, precum Lech Wałęsa, care a și devenit primul președinte democrat al statului polonez.

+ info
  •  
  • 1 of 38