Șoimul și omul de zăpadă. O poveste adevărată despre prietenie și spionaj

Șoimul și omul de zăpadă. O poveste adevărată despre prietenie și spionaj
Pret: 
69,00 lei (-15,01%)
58,64 lei
TVA Inclus
În stoc (2 buc.)
Domeniul: 
Istorie, istoria artei & fotografie
Editura: 
Cetatea De Scaun
An aparitie: 
2023
Nr. pagini: 
460
Format: 
A5
ISBN: 
978-606-537-628-1

Povestea care urmează este una adevărată. Numele unor personaje au fost schimbate pentru a le proteja confidențialitatea.

Mulți tineri au copilărit în anii șaizeci și începutul anilor șaptezeci, s-au dus la facultate, și-au început cariera, s-au căsătorit, și-au construit o familie și au pornit pe drumul spre vârsta de mijloc liniștiși, cu toate că fuseseră scăldați în fierbințeala emoțională a unui război controversat, cu asasinate, conflicte rasiale și cu Watergate. Mulți tineri americani au fost dezgustați când au descoperit că America Reală nu se compară invariabil cu America Ideală, și mulți au fost seduși de euforia drogurilor și de banii câștigați ușor din traficul de droguri.

Chris și Daulton erau doi oameni dintr-o mulțime – generația exploziei demografice de după război: mai bine plasați material ca majoritatea, dar vlăstare care creșteau în același sol ca milioane de alte vlăstare. Bill Dougherty spunea despre Chris: „Era ca mulți alți puști. Pe listele de recrutare avea un număr mare, așa că nu a fost recrutat; cu toate acestea a fost afectat de războiul din Vietnam. A văzut ce i-a făcut războiul țării, cum s-au dus pe apa sâmbetei zece ani. I-a văzut pe Spiro Agnew, pe John Mitchell și pe Richard Nixon.”

Dar alții ca el nu au devenit spioni sovietici.

De aceeași autori...

De la aceeași editură...

Trenul de la Lemberg la Cernăuți n-are întârziere

Această operă de debut a autorului care va primi Premiul Nobel pentru literatură în 1972, un veteran al războiului, marcat profund de tragediile epocii, este ca un fel de document programatic. În anul în care se încheie seria de procese ale Tribunalului Militar Internațional de la Nürnberg, debutul lui Böll vine să demonstreze că nu toți germanii au fost adepții fanatici ai lui Hitler. Chiar dacă cei mai mulți au tăcut. ”Tăcerea celor care nu spun nimic este îngrozitoare. Este tăcerea celor care nu uită, a celor care știu că sunt pierduți”, afirmă autorul.

+ info
Puterea minții. Transformă-ți viața cu neuroștiință

Publicată în 2023 în Marea Britanie, sub titlul „Braintenance”, cartea a câștigat rapid popularitate în rândul publicului. Doctorul neurolog Julia Ravey împărtășește secretele unei vieți fericite prin aplicarea tehnicilor de auto-programare a creierului, metode accesibile tuturor.
*

+ info
Mărturii din războiul de Întregire. Așa cum au fost prezentate Regelui Ferdinand. Ediția a II-a

 în textele alese de noi, vorbesc chiar cei care, prin fapta şi sacrificiul lor, au făurit istoria şi acest lucru le conferă o valoare deosebită, o încărcătură emoţională cu totul specială prin intermediul căreia putem să retrăim cu intensitate dramaticele evenimente care au marcat făurirea României Mari.
*

+ info