Relațiile politice și militare româno-germane, septembrie 1940 - august 1944

Relațiile politice și militare româno-germane, septembrie 1940 - august 1944
Pret: 
110,00 lei
TVA Inclus
În stoc furnizor
Domeniul: 
Istorie, istoria artei & fotografie
Editura: 
Argonaut
An aparitie: 
2013
Nr. pagini: 
917
Format: 
B5
ISBN: 
978-973-109-397-0

„Cartea domnului Ottmar Traşcă este masivă şi convingătoare, prin soliditatea arhitecturii interne, a documentaţiei impresionante, prin spiritul de echilibru, analizele raţionale şi constatările originale, făcute cu detaşare; este o contribuţie de valoare la cunoaşterea istoriei contemporane a României din anii celui de-al Doilea Război Mondial prin reconstituirea realistă a relaţiilor româno-germane, prezentată într-un discurs sobru, cursiv şi elegant. (...) carte nu este o simplă istorie a unor relaţii bilaterale; ea este rezultatul unei cercetări de profunzime a evenimentelor petrecute în vremea respectivă, a cauzelor acestora, a efectelor bidirecţionale ale evoluţiilor din societatea românească, germană sau maghiară, ca urmare a apariţiei acesto-ra, ceea ce înseamnă că a fost examinat impactul evenimentelor interne asupra demersurilor pe plan extern şi, în celălalt sens, influenţa determi-nărilor din relaţiile externe asupra stărilor de lucruri la nivel naţional. În această perspectivă devine inteligibilă evoluţia relaţiilor politice şi militare româno-germane. ”

Prof. univ. dr. Dennis Deletant

Prof. univ. dr. Gheorghe Cipăianu

De la aceeași editură...

Arhitectul Anton Szallerbeck și stilul național românesc

   Actuala carte dedicată arhitectului Anton Szallerbeck este o ediție revăzută și completată cu noi informații și documente inedite, a volumului publicat în 2011 (Arhitectul Anton Szallerbeck, stil naţional românesc, şcoli greco-catolice în Oradea şi Beiuş).

   Este un volum bogat ilustrat, cu imagini, fotografii de epocă, documente și proiecte originale.

+ info
Grafenele absenței: îndolieri, inscripționări, anamneze

     A muri. O să ne săturăm cândva de absența cuiva din noi ori o să bocim lipsa noastră dintr-însul? Ambele variante s-au zaharisit. Nu iubim oamenii pentru calitățile prin care ne sunt superiori. Îi îndrăgim însă pe aceia ce vor să depindă de ceea ce îi forțăm să fie. În plus, de multă vreme nu mai știm de ce anume urâm pe cineva. Am încerca parcă și alte sentimente, dar cele învechite ne-au devenit prea confortabile ca să acceptăm altele înnointe.

+ info
Picături din viață

Această carte este unul dintre arborii pe care i-am plantat in viață: cu rădăcinile în mine și ramurile către voi. Prindeți-le și lăsați-vă legănați de gândurile mele!

Mai presus de preocuprile de zi cu zi, îmi place să cred că lumea poate fi mai bună dacă împrtășesc din simțiri și cunoaștere.

Impresii de viață, de comportament, de modă, de familie, de politică vor ajunge la voi prin intermediul acestor file. Picături din viață.

+ info
  •  
  • 1 of 60