Emigraţia belarusă, caucaziană, rusă şi ucraineană în timpul celui de al Doilea Război Mondial : organizarea, activitatea şi orientarea în corespondenţă diplomatică română şi note ale Serviciului Special de Informaţii
De aceeași autori...
Pachet „Afaceri Orientale”
- Alexandr Mihailov : liderul fascistilor rusi din Romania in documente din arhiva C.N.S.A.S : 1934 - 1944
- O epopee românească în Siberia
- Marea foamete sovietică, 1926-1936
- Dmytro Ivaşina-Herodot: consul, publicist, poet, activist ucrainean în Regatul României
„Volumul XXIX din seria „Afaceri Orientale”1, reprezintă rezultatul continuării cercetărilor subsemnatului, pe parcursul unui prolific stagiu de cercetare, în anul 2018, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al României și al autorităților ucrainene, în arhivele din regiunea Odesa, moștenite de statul vecin de la defuncta URSS, precum și în alte arhive de stat.
„Volumul semnat de militarul, juristul, omul politic, diplomatul, profesorul Victor Cădere (1891-1980) se ocupă de operațiunea de repatriere a voluntarilor și prizonierilor români din Siberia, pe care acesta a condus-o cu succes în dificilul interval 1920-1921, adică atunci când în partea europeană a Rusiei și în Siberia se aflau jumătate de milion de prizonieri originari din diverse țări.
- 1 of 4
- ›
De la aceeași editură...
Actuala carte dedicată arhitectului Anton Szallerbeck este o ediție revăzută și completată cu noi informații și documente inedite, a volumului publicat în 2011 (Arhitectul Anton Szallerbeck, stil naţional românesc, şcoli greco-catolice în Oradea şi Beiuş).
Este un volum bogat ilustrat, cu imagini, fotografii de epocă, documente și proiecte originale.
A muri. O să ne săturăm cândva de absența cuiva din noi ori o să bocim lipsa noastră dintr-însul? Ambele variante s-au zaharisit. Nu iubim oamenii pentru calitățile prin care ne sunt superiori. Îi îndrăgim însă pe aceia ce vor să depindă de ceea ce îi forțăm să fie. În plus, de multă vreme nu mai știm de ce anume urâm pe cineva. Am încerca parcă și alte sentimente, dar cele învechite ne-au devenit prea confortabile ca să acceptăm altele înnointe.
Această carte este unul dintre arborii pe care i-am plantat in viață: cu rădăcinile în mine și ramurile către voi. Prindeți-le și lăsați-vă legănați de gândurile mele!
Mai presus de preocuprile de zi cu zi, îmi place să cred că lumea poate fi mai bună dacă împrtășesc din simțiri și cunoaștere.
Impresii de viață, de comportament, de modă, de familie, de politică vor ajunge la voi prin intermediul acestor file. Picături din viață.
- 1 of 60
- ›