Monitorizarea şi controlul proceselor de fabricaţie

Monitorizarea şi controlul proceselor de fabricaţie
Autori: 
Pret: 
50,00 lei
TVA Inclus
În stoc furnizor
Domeniul: 
Cărti didactice
Editura: 
Casa Cartii de Stiinta
An aparitie: 
2013
Nr. pagini: 
210
Format: 
B5
ISBN: 
973-686-17-0373-9

   Lucrarea este o monografie de sinteză, care îşi propune să prezinte radiografia la zi a celor mai folosite modalităţi de automatizare a proceselor de fabricaţie. Este propusă atât o abordare sistemică, cât şi de detaliu a structurii, a componentelor hardware şi a principiilor de funcţionare ale sistemelor de monitorizare si control a proceselor. S-a urmărit realizarea profilului complet al tehnologiilor ­­­folosite la toate nivelurile procesului: supervizor, control şi de câmp.

  Subiectele tratate în lucrare:

· sisteme de achiziţii de date şi comandă

· sisteme de control cu automate programabile

· sisteme de control cu echipamente de comandă numerică

· sisteme de control distribuite

· reţele de control industrial

· echipamente de câmp inteligente

   Tendinţa ultimilor ani este de simplificare a arhitecturii sistemelor de control distribuite, de creş-tere a capacităţilor de calcul ale echipamentelor de control şi de dezvoltare a tehnologiilor unitare de comunicaţii în întreg sistemul. Accesul la informaţie, siguranţa transmiterii şi stocării datelor devin vitale pentru existenţa procesului.

   Lucrarea se adreseaza tuturor celor care au o pregătire tehnică indiferent de domeniu, dar în mod special inginerilor, tehnicienilor, doctoranzilor şi studenţilor, în scopul lărgirii orizontului de cunoaş-tere şi înţelegere a conceptelor şi tehnologiilor curente în automatizarea proceselor de fabricaţie.

De aceeași autori...

De la aceeași editură...

Transilvania, tărâmul de dincolo de păduri. Fapte, personaje și plăsmuiri

Volumul de față, scris și publicat în 1888 de o autoare din lumea anglo-saxonă, mai precis de scoțianca Emily Gerard, reprezintă, în primul rând, o nouă mărturie din seria „cum îi văd străinii pe români”. Dincolo de caracterul său de fotografie a unei epoci, cartea oferă publicului românesc actual prilejul descoperirii unei scriitoare talentate, care îmbină o mare curiozitate a spiritului, un simț rafinat al observației și un umor subtil, deși uneori caustic.

+ info
Păsărarul din Vilnius. Józef Mackiewicz – scriitor anticomunist

   Włodzimierz Bolecki (1952) – istoric, teoretician, critic literar, editor. Autor de studii literare, consacrate, printre altele, creației lui W. Berent, W. Gombrowicz, G. Herling-Grudziński, J. Mackiewicz, Cz. Miłosz, B. Schulz, A. Wat, S. I. Witkiewicz; de asemenea, a pregătit antologii tematice de versuri (M. Pawlikowska-Jasnorzewska, B. Leśmian, Cz. Miłosz), precum și antologia liricii de dragoste A urzi iubirea.

+ info
Solidaritatea, „taraba comunistă” și puțină filozofie

Cartea profesorului de filozofie politică Zbigniew Stawrowski vine în completarea unei perspective istoriografice aproape unilaterale, propunând separarea „fenomenului Solidaritatea” în două etape, cea a primei Solidarități, când în Polonia s-a creat o comuniune în jurul unor valori asumate de mare parte a populației, respectiv cea a acaparării mișcării de către „politicieni”, precum Lech Wałęsa, care a și devenit primul președinte democrat al statului polonez.

+ info
  •  
  • 1 of 38